HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Britská “sedemnástka” v príprave zdolala prešovský dorast

www.flashphoto.sk

Stáva sa nám z toho veľmi milá tradícia. Aj tento rok nás svojou návštevou poctili britskí mladíci, ktorí v príprave pred štartom novej sezóny preverili našich dorastencov. Veľmi dobre fyzicky pripravený súper nám vrátil minuloročnú prehru a prešovských mladíkov zdolal vysoko 0:5.

Prvá tretina sa niesla v znamení vyrovnaného hokeja. Už tu však súper predznamenal svoju hernú prevahu, ktorú v 9. minúte potvrdil otváracím gólom Alex Bigaliy. Prvýkrát tak odchádzali tímy do kabín za stavu 0:1.

Na štarte druhej tretiny bol zápas naďalej otvorený, ale práve v úvode druhej časti hry britskí mladíci strhli zápas definitívne na svoju stranu, keď sa za asi desať minút presadili po individuálnych chybách našich chlapcov postupne Alex Rushby, Ethan Lock, Mihael Jagatic a Bailey Yates. Po druhej tretine tak bol stav nepriaznivý 0:5.

V tretej tretine sa hra opäť otvorila a prešovskí mladíci dokázali držať krok so súperom. Vyvarovali sme sa chybám, ale gólovo sa nám nepodarilo presadiť. Skóre sa v záverečnej dvadsaťminútovke nezmenilo, britskí mladíci tak nakoniec zvíťazil pomerom 0:5.

“Tento zápas mal byť budúci týždeň, ale súper prišiel o týždeň skôr. Mali sme prakticky len tri tréningové jednotky na ľade, vo štvrtok sme hrali vo Vranove ľahší zápas a dnes nás čakal ťažký súper. Som rád, že nás preveril a pred nami je veľmi veľa roboty. Ako som povedal, sme ešte len na začiatku prípravy. Boli sme na ľade len tri dni. Samozrejme, zápas nám ukázal, že musíme zapracovať na všetkých herných činnostiach. Chlapci chcú hrať hokej, ale niekedy treba zmeniť rytmus hry, niekedy treba zobrať ľahký puk do stredného pásma. Zápas sme si prakticky prehrali v druhej tretine po štyroch individuálnych chybách, po ktorých prišli góly,” povedal nám po zápase tréner Prešova Branislav Kohutiar.

“Na Slovensku sme odohrali sedem zápasov. Vedeli sme, že nás tu čaká ťažký zápas, súper mal množstvo dobre stavaných hráčov. Toto bol pravdepodobne náš najlepší zápas na Slovensku. Chlapci sa neustále zlepšujú a dnes odohrali pravdepodbne najlepší duel. Myslím si, že boli hladní. Vedia, že štandardy sú na Slovensku veľmi vysoké a chceli sa ukázať. Možno si pošetrili všetky sily na dnešok,” povedal po zápase britský tréner Konrad Yates.

HC Prešov U18 – Brittish Selects U17 0:5 (0:1, 0:4, 0:0)

Góly: 9. Bigaliy (O’Connor), 25. Rushby (Vengis), 26. Lock (Worthy), 29. Jagatic (Thomas), 32. Yates (Jagatic).

www.flashphoto.sk
ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU