HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Prešovskí dorastenci po dramatickom obrate zdolali výber Veľkej Británie

www.flashphoto.sk

Dobrá skúsenosť s medzinárodným hokejom a víťaznou bodkou. Do Prešova vo štvrtok zavítal výber britských mladíkov do 17 rokov, ktorí sa v sérii prípravných zápasov stretli na východe Slovenska s viacerými súpermi. Trip po východoslovenských klziskách zakončili prehrou v metropole Šariša.

Hral sa vyrovnaný a atraktívny hokej. Britskí mladíci po väčšinu zápasu viedli, ale v tretej tretine štvrtkového zápasu predviedli Prešovčania dokonalý obrat a zvíťazili pomerom 4:3.

Po dvoch tretinách pritom mali Briti dvojgólový náskok a zdalo sa, že výsledok si už len postrážia. Na zásah Liama Houstona v prvej tretine reagoval vyrovnávajúcim gólom v druhej časti hry z trestného strieľania Aurel Rigas. Bohužiaľ, súper dokázal trestať prešovskú nedisciplinovanosť a na vyrovnávajúci gól odpovedali v početných výhodách Thurlbert a Kazak.

Do tretej tretiny však vstúpili Prešovčania vynikajúco, keď už po desiatich sekundách vyrovnal Ivo Greš a 87 sekúnd po ňom pridal vyrovnávajúci gól Sebastián Šoltés. Zvyšok tretej tretiny sa premenil na urputný boj oboch tímov, ktorý rozlúskol víťazným gólom na 4:3 presne 94 sekúnd pred koncom Ivo Greš.

„Prvé dve tretiny to pre nás nevyzeralo bohvieako, ale zápas mal pre nás úspešný koniec. Stále to bol len náš druhý prípravný zápas, kým súper hral siedmy duel za štyri dni, takže toho mali dosť v nohách,“ povedal po zápase tréner prešovských mladíkov Peter Křemen.

„Samozrejme, sme spokojní, že sa nám zápas podarilo otočiť. Mohli sme si vyskúšať a vidieť iný hokej ako proti slovenským tímom, za čo sme určite vďační. Súper bol veľmi silný, korčuliarsky aj technicky boli britskí hráči veľmi dobrí. Zo systémového hľadiska to bolo možno trochu slabšie, ale individuálne boli na výške,“ dodal tréner Křemen.

Hosťujúci kouč Konrad Yates zhodnotil stretnutie nasledovne: „Bol to pre nás siedmy zápas za štyri dni a myslím si, že ku koncu nám už dochádzali sily. Slovensko je nádherná krajina so skvelými ľuďmi. Bola to pre nás vynikajúca skúsenosť a veľa sme sa toho naučili, takže ďakujeme za pozvanie.“

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU