HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Prešovskí juniori zostali tesne pred bránami postupu do extraligy

www.flashphoto.sk

Juniori HC Prešov si v budúcej sezóne nezahrajú slovenskú juniorskú extraligu. Rozhodol o tom posledný víkend baráže, počas ktorého zaznamenali chlapci druhú výhru a štvrtú prehru. V sobotu sme nedokázali zdolať Liptovský Mikuláš, ktorý svoju úlohu zvládol a postúpil. V nedeľu Prešovčania po druhýkrát zdolali Martin, ale v tomto zápase už o nič nešlo.

Sobotný zápas na Liptove mohol zachrániť aspoň teoretické šance Prešovčanov na postup. Nestalo sa. Liptáci viedli už po prvej tretine 0:4, po druhej 1:6 a aj keď naši chlapci pridali v tretej tretine dva čestné zásahy, zázračný obrat sa nekonal. Prešov nakoniec podľahol Liptovskému Mikulášu 4:9.

Po tomto neúspechu už bolo celkom jasné, že „Draci“ svoju úlohu zvládli a z I. ligy juniorov sa posunú do extraligy. Tam sa podarilo udržať aj michalovským „Líškam“, ktoré sa stali víťazom baráže.

Nepostupové tretie miesto zostalo Prešovu, ktorý zostáva v I. lige, štvrté miesto obsadil dnes už bývalý extraligista z Martina, na ktorého sme narazili v nedeľu na domácom ľade v zápase o česť.

Podobne ako na ľade súpera, aj doma naši chlapci vybojovali hodnotné víťazstvo 4:3. Hetrikom a štyrmi bodmi sa blysol skvelý Šimon Kašperan, na ktorého nadviazal nemenej skvelý obranca Kiril Miahki, dva body pridal aj jeden z ťahúňov tímu v baráži Ivan Thomka.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU