HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Prešovskí juniori víťazne v Martine, doma s prehrou

DSC02496

Ťaženie barážou o juniorskú extraligu pokračovalo pre HC Prešov dvoma zápasmi aj tento víkend. V sobotnom dueli dokázali chlapci uspieť na ľade Martina, ale v nedeľu doma proti Michalovciam už neboli úspešní a výrazne si tak skomplikovali svoje šance na postup.

Sobotný zápas v Martine bol pre udržanie postupových šancí mimoriadne dôležitý. Chlapci ho dokázali zvládnuť, hoci si v záverečnej dvadsaťminútovke výrazne skomplikovali život.

Gólmi Nátneho, Thomku a Kašperana v druhej tretine viedol Prešov v Martine už 4:1 a všetko nasvedčovalo hladkému víťazstvu. Martinčanom sa však zápas podarilo zdramatizovať, keď strelili dva góly v záverečnej päťminútovke. Zázračný obrat sa im však dokonať nepodarilo. Prešov si tak po víťazstve 4:3 zapísal prvé barážové body.

Na tento úspech chceli chlapci nadviazať v nedeľu na domácom ľade proti Michalovciam. Podobne ako v Martine sme začali dobre. Vlastne, úvod stretnutia bol ako cez kopirák, keď sa v 15. minúte presadil vo vlastnom oslabení Samuel Lamač.

Bohužiaľ, toto bol prvý a zároveň posledný úspešný zásah Prešova v zápase. Michalovce v druhej tretine zápas otočili tromi gólmi a v tretej tretine pridali aj štvrtý. Hoci mali chlapci v záverečnej tretine viac z hry a množstvo šancí, nedokázali sa gólovo presadiť.

Prešov tak prehral 1:4 a šance na postup do extraligy juniorov sa posnuli do teoretickej roviny.

„Chýbali tomu góly. Keby sme dnes hrali možno aj do polnoci, tak gól nedáme. Michalovčanom padol trochu šťastný gól na 1:2 a potom sme inkasovali vo vlastnom oslabení na 1:3, čím sa zápas zlomil. Myslím si, že v tretej tretine sme to boli my, kto hral a tvoril zápas, no, bohužiaľ, opäť sme to boli my, ktorí sme inkasovali. Podľa mňa to nebol zlý výkon, ale ako hovorím, chýbali nám góly,“ povedal po zápase prešovský obranca Dávid Nátny.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU