HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Prešovskí juniori postúpili do baráže o extraligu!

www.flashphoto.sk

Juniori HC Prešov pokračujú vo svojom úspešnom ťažení. Po postupe do nadstavbovej časti I. ligy juniorov zvládli aj ďalšiu prekážku a z nadstavby pokračujú ďalej do baráže o juniorskú extraligu. Rozhodol o tom sobotný zápas na bratislavskom ľade.

V boji o baráž si chlapci prekliesnili cestu ďalej zápasmi proti rovesníkom z Liptovského Mikuláša, Púchova, Bratislavy, Levíc a Považskej Bystrice. Po deviatich zápasoch nadstavby majú na konte sedem víťazstiev a v rukách istý postup do baráže. To posledné a zároveň rozhodujúce víťazstvo prišlo v sobotu proti hokejistom HC Slovan Bratislava B, ktorých chlapci zdolali pomerom 3:1. Juniori cestovali do Bratislavy posilnení aj o hráčov extraligového „áčka“ Dávida Nátneho, Kevina Jendroľa a Ivana Thomku.

Prvý menovaný si pripísal asistenciu pri prvom góle, keď už v 2. minúte otváral skóre svojím 29. gólom v sezóne Samuel Lamač. Súperovi sa podarilo vyrovnať v druhej tretine, keď sa v 26. minúte presadil Marko Rzounek. Zápas sa tak rozhodol až v záverečných dvadsiatich minútach. V 44. minúte strhol vedenie opäť na stranu Prešova Ivan Thomka a už o minútu neskôr zvyšoval na 3:1 Samuel Eröš. Viac gólov už nepadlo. Prešov tak v Bratislave spečatil svoj postup do baráže o juniorskú extraligu. Tam si chlapci zmerajú sily s rovesníkmi z Liptovského Mikuláša, Martina a Michaloviec. Posledný zápas nadstavbovej časti odohrá Prešov v nedeľu v Leviciach a bude pre našich chlapcov už len formalitou.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU