HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Juniorka na úvod baráže s dvomi prehrami

www.flashphoto.sk

Hokejisti HC Prešov nevstúpili úspešne do baráže o juniorskú extraligu, keď v dvoch úvodných zápasoch podľahli najprv Michalovciam a potom na domácom ľade Liptovskému Mikulášu.

Sobotný vstup do baráže na michalovskom ľade nám vôbec nevyšiel, keď sme po prvej tretine zápasu prehrávali už 0:2 po góloch Kamila Rohaľa v oslabení a Róberta Fedora. Ešte menej úspešná bola druhá tretina, v ktorej sa súper presadil dokonca trikrát a do kabín sa išlo za prakticky rozhodnutého stavu 0:5. V tretej tretine sa podarilo aspoň kozmeticky upraviť výsledok Filipovi Mesterovi, ale to bolo z našej strany všetko. Prvý zápas baráže tak ovládli Michalovce pomerom 1:5.

Omnoho nádejnejšie to pre prešovských mladíkov vyzeralo v nedeľu na domácom ľade. S Liptovským Mikulášom držali chlapci krok 50 minút, ale súper v poslednej desaťminútovke strhol zápas na svoju stranu. Prešovský tím ťahali hlavne extraligoví borci, Kevin Jendroľ sa blysol troma bodmi, Ivan Thomka dvoma gólmi a Leo Greš dvoma asistenciami. Bohužiaľ, záver zápasu patril Liptákom. V 54. minúte prišiel z hokejky Michala Kapičáka gól na 4:5, ktorý mal nakoniec punc víťazného presného zásahu. V 57. minúte zvýšil na 4:6 Fedor Feherpataky a v poslednej minúte zavŕšil na konečných 4:7 Max Braun.

Aj budúci víkend bude patriť juniorskému hokeju. Chlapci sa najprv v sobotu predstavia na ľade Martina, potom v nedeľu doma proti Michalovciam.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU