HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Juniori HC Prešov urobili ďalší dôležitý krok smerom k postupu do baráže

www.flashphoto.sk

Juniori majú za sebou víťazné víkendové ťaženie Juniori HC Prešov urobili ďalší dôležitý krok smerom k postupu do baráže o postup do juniorskej extraligy, keď zvíťazili v oboch víkendových zápasoch na domácom ľade. Dôležitých šesť bodov znamená upevnenie druhého miesta v tabuľke nadstavbovej časti, ktoré by pre nás v konečnom dôsledku znamenalo postup do baráže o extraligu.

Naši hráči najprv v sobotu čelili papierovo priaznivejšiemu súperovi – juniorom Považskej Bystrice –, ktorého však nepodcenili. Hral sa vyrovnaný a atraktívny duel s úspešnou koncovkou pre Prešov, ktorý režírovali dvojbodoví Norbert Miškuf (1+1), Ivan Thomka (0+2) a Matúš Lehotský (0+2).

Základ pre tento úspech položili chlapci v prvej polovici zápasu, keď po góloch Samuela Lamača a Lea Greša viedli 2:0. Súperovi sa síce podarilo streliť kontaktný gól zásluhou Kristiána Michalíka, avšak Miškuf ešte pred druhou prestávkou opäť zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Hosťom sa síce v tretej tretine podarilo opäť streliť kontaktný gól, avšak to už bolo z ich strany všetko a prešovská defenzíva na čele s brankárom Samuelom Patakim drámu nepripustila. Prešov tak zdolal Považskú Bystricu 3:2.

V nedeľnom zápase proti MŠK Púchov chlapci tento úspech zopakovali. Opäť sa prezentovali vynikajúcou prvou polovicou stretnutia. Skóre opäť otvárali Lamač a Leo Greš už v prvej desaťminútovke, na ktorých ešte v 31. minúte nadviazal Ivo Greš. Necelú minútu po treťom góle síce znížil na 3:1 Michal Mikovič, ale to bolo zo strany nášho súpera všetko.

Prešov si tak šesťbodovou víkendovou žatvou upevnil druhé miesto v tabuľke, ktoré zaručuje postup do baráže o extraligu. Momentálne máme na tretí Púchov päťbodový náskok a pred sebou ešte tri zápasy na ľade súperov.

www.flashphoto.sk
ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU