HC PREŠOV - MLÁDEŽ

MY SME BUDÚCNOSŤ PREŠOVSKÉHO HOKEJA

Prešov oslavuje! Náš boj o juniorskú extraligu pokračuje

325379404_1544905105976748_3365927760935312505_n

Juniori HC Prešov to dokázali! Po sobotnej vysokej prehre 2:6 v Spišskej Novej Vsi, ktorú štyrmi gólmi a piatimi bodmi režírovala extraligová superstar Oleksij Myklucha, nastúpili tie isté tímy proti sebe opäť, tentokrát na prešovskom ľade a tentokrát sa už raduje Prešov.

Naši chlapci dokázali najväčšiu hviezdu súpera takmer dokonalo eliminovať, tešia sa z výhry 2:1 a postupujú do nadstavbovej časti sezóny a budú pokračovať vo svojom boji o juniorskú extraligu. Neboli sme si istí, či sa Spišiaci so svojou veľkou zbraňou vytasia aj dnes, keďže ich tím čaká v nedeľu dôležitý extraligový zápas s Košicami. Odpoveď však prišla rýchlo a Oleksij s juniormi zo Spiša pricestoval aj do Prešova. Dokonalo pritom nadviazal na sobotný zápas, keď v 19. minúte otvoril skóre a poslal Spišiakov do vedenia. To však bol prvý a posledný gól jeho i celého tímu v zápase.

Od druhej tretiny sa presadzovali už len naši chlapci, keď v 23. minúte vyrovnal po prihrávke Sama Lamača útočník Adam Veselý. Do tretej tretiny tímy nastúpili za vyrovnaného stavu a chystalo sa vyvrcholenie tuhého boja Mykluchu s Prešovom. Oleksij podal jeden neuveriteľný výkon a z ľadu takmer neschádzal, ale Spišiakom to nestačilo. Naopak, na druhej strane opäť zaúradovalo duo Lamač – Veselý a Adam druhým gólom v zápase poslal Prešov do vedenia 2:1. To si naši chlapci udržali až do konca, keďže sa Mykluchovi ani žiadnemu z jeho spoluhráčov nepodarilo nájsť recept na Adama Rigasa a celú prešovskú defenzívu pred ním. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra bez brankára.

„Koňare“ tak napokon zvíťazili 2:1 a ich sezóna bude pokračovať v nadstavbovej časti, v ktorej si zmerajú sily s najlepšími dvoma tímami 1.ligy juniorov západu,stredu a východ a zabojujú o postup do baraže o extraligu.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOKU